Szybki kontakt:
Tel. +48 502 174 067
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Śruty

pole rzepaku

W ramach naszej działalności zajmujemy się dystrybucją śruty roślinnej. Oferowane przez nas produkty spełniają wszelkie normy i są przebadane zgodnie z przepisami. Dzięki temu z powodzeniem mogą być stosowane do produkcji paszy dla zwierząt hodowlanych. Jesteśmy przygotowani do realizacji zamówień hurtowych, które mogą zostać Wam dostarczone naszymi autami transportowymi!

Śruta rzepakowa

Śruta rzepakowa wytwarzana jest w procesie technologicznym przerobu nasion rzepaku z odmian podwójnie ulepszonych „00” z bardzo obniżoną zawartością kwasu erukowego i glukozynolanów. Po procesie tłoczenia i wyekstrahowania oleju śruta jest poddana obróbce termicznej (tostowaniu), przez co zostaje zwiększona jej wartość pokarmowa. Znacznemu zmniejszeniu ulega zawartość składników niepożądanych w żywieniu zwierząt, takich jak toksyny, mikroflora, substancje gorzkie.

Parametry techniczne: zgodne z PN 80/R–64773

  • wilgotność max.13,0 %
  • zawartość tłuszczu min 2,0 %
  • zawartość białka ogólnego min 32,0 %
  • zawartość włókna surowego max. 13,0 %

Śruta słonecznikowa

Śruta słonecznikowa granulowana lub płatkowana sprowadzana z olejarni znajdujących się na terenie Ukrainy i Węgier wytwarzana jest w procesie przerobu częściowo odtłuszczonych nasion słonecznika. Po procesie tłoczenia i wyekstraktowania oleju śruta jest poddana obróbce termicznej, przez co zostaje zwiększona jej wartość pokarmowa. Znacznemu zmniejszeniu ulega zawartość składników niepożądanych w żywieniu zwierząt, takich jak toksyny i mikroflora.

Parametry techniczne: zgodne z PN 80/R–64773

  • białko w suchej masie 38(+–1) %
  • wilgotność max. 10 %
  • włókno do 19 %
  • tłuszcz do 2,0 %

Śruta sojowa HIPRO

Śruta sojowa jest jednym z najważniejszych źródeł białka (aminokwasów) w paszach dla drobiu na całym świecie. Produkty sojowe są materiałami paszowymi chętnie stosowanymi w paszach dla bydła i trzody, w których często stanowią ponad 20% całej receptury. Bez wątpienia bardzo ważne jest, to aby wykorzystywać śrutę najlepszą z dostępnych na rynku.

  • białko 47 %
  • wilgotność max. 12,5 %
  • włókno do 3,5%